Čas za Viagro

V svetu hitenja in nenehnih obveznosti ljudje kar malce pozabimo nase in na svoje življenje. Stres, slabe prehranske navade in pomanjkanje vadbe pa nadse prikličejo številne tegobe in bolezni. Ena izmed teh je tudi erektilna disfunkcija, ki se lahko pojavi v katerikoli starosti, je pa pogostejša pri moških po 40. letu starosti.

Načeloma največkrat niti ne gre za bolezen kot takšno, čeprav je potrebno biti previden in ob ponavljajočih težavah z erekcijo posumiti tudi na to. To pomeni, da obiščemo svojega zdravnika, zaupamo svoje težave in strahove, nakar bo zdravnik opravil vse potrebne teste, da bi ugotovil, za kaj gre.

Kdaj je čas za Viagro?

Za tako imenovano modro tabletko je čas, ko so ugotovitve zdravnika takšne, da je ta potrebna. Za jemanje Viagre mora biti človek v resnici tudi zdrav, kar se tiče srčno-žilnih in nekaterih drugih bolezni, saj vpliva na nivo krvnega tlaka. Njena učinkovitost pa je odvisna od marsičesa.

Kdaj jemati Viagro?
Z jemanjem Viagre je potrebno začeti, ko vam jo priporoči zdravnik.

Učinkovitost je odvisna predvsem od življenjskih navad in razvad ter morebitnih zdravil, ki jih jemljemo vzporedno. A definitivno je čas za Viagro takrat, ko je motnja erekcije tako huda, da moški nima več zadovoljujočega spolnega odnosa. Potrebno je omeniti, da v tem ne trpi sam, kaj razočarana je tudi partnerka.

Kako deluje modra tabletka?

Erektilna disfunkcija je stanje, ko ob vzburjenem ozračju kri ne steče v spolni organ, kjer bi morala povzročiti nabrekanje penisa in se tam zadržati do konca spolnega odnosa. Pri zdravem moškem namreč draženje živčnih končičev povzroči sproščanje določenih mišic, kar omogoči dotekanje krvi v penis.

Naloga Viagre je prav to. Torej, da sprosti stene krvnih žil in omogoči nemoten pretok krvi v spolni organ. Za to je potrebno tableto zaužiti vsaj pol ure pred pričakovanim spolnim odnosom, čas trajanja pa je povsem odvisen od različnih dejavnikov, kot so nivo stresa, utrujenost, jemanje določenih zdravil in podobno.

Zakaj pride do erektilne disfunkcije?

Omenjenih je bilo že nekaj vzrokov, ki povzročajo težave z erekcijo. V prvi vrsti gre za starost, kar je povsem običajno, potem pa je tu še nezdrav slog življenja s slabo prehrano, alkoholom in cigareti. Na motnjo erekcije močno vpliva tudi stres. Temu se v današnjih časih težko izognemo. Prav zato je ključnega pomena, da vplivamo na vse, kar je v našem dosegu in popravimo negativno stanje.

S prehrano in škodljivimi navadami lahko seveda opravimo kar sami, podobno velja tudi za stres. Je pa tu zadeva nekoliko bolj kočljiva in je včasih potrebno poiskati celo nasvet strokovnjaka. Zagotovo pa pomaga, če se ne obremenjujemo z rečmi, na katere nimamo vpliva, in se odločimo za tečaj joge ali meditacije.

Poskrbite za dobro počutje

Jasno je, da je človek po službi in drugih obveznostih utrujen. Prav utrujenost pa je še eden od vzrokov za težave z erekcijo. Tako kot utrujeni ženski ni do spolnega odnosa, ni nič drugače pri moških, kar se pokaže ravno s težavnim doseganjem erekcije.

Ravno obratno pa bo za veselje poskrbela pozitivna utrujenost. Tista, ki bo imela svoj začetek v ukvarjanju s športom in gibanjem na sploh. Ravno z ohranjanjem dobre telesne pripravljenosti, zdravja in moči srca boste poskrbeli tudi za boljšo erekcijo.